Spre_d

Enkel og trygg deling til sosiale medier med Retell Spre_d

Publisert:
Endret:
Endringshistorikk
09. november 2015
  • Begynte å føre endringshistorikk.

Spre_d oppfordrer besøkende til hjemmesiden å dele innhold til sosiale medier. Et kort med et sett med dele­knapper kommer til syne når noen bevisst aktiverer det. Aktiveringen skjer med dedikerte knapper som plasseres på ett eller flere strategiske steder på hjemmesiden.

Spre_d er tiltenkt hjemmesider for norsk publikum. Informasjon om personvern er på norsk, og verktøyet retter seg etter god, norsk, markedsføringsskikk.

Spre_d er utviklet av Retell for hjemme­sider fra Retell, men kan brukes flere steder. Ta kontakt hvis du vil vite om den passer hos deg.

Kort med deleknapper
Spre_d: Et trykk eller klikk på «Del denne siden», og Spre_d kommer til syne. De store knappene passer perfekt også på små skjermer.

Om Spre_d

Hensikt

Spre_d bistår engasjerte lesere med enkel og trygg deling av web­innhold på sosiale medier.

Det er ikke nødvendig å være aktiv på sosiale medier for å bruke Spre_d på hjemmesiden.

Utforming

Spre_d kan utformes med farger og mønster på bakgrunn etter ønske. Farger kan for eksempel være ensfarget ren hvit, forventningsfull svart, eller nøytral grå. Bakgrunnsbilder kan for eksempel være logoer, mønster eller miljøbilder.

Installering

Installering/oppsett av Spre_d er inkludert i nye hjemmesider (Seomax 7 og nyere) fra Retell. For andre websider beregn en til to timer arbeid.

Avinstallere

Fjerning av Spre_d fra hjemmesiden fjerner ikke allerede delt innhold.

Alle websider kan (fortsatt) deles uavhengig om Spre_d er installert. Spre_d gjør det bare lettere å dele.

Personvern

1 Endringer

Endringer som omfatter personvern varsles på denne siden.

Endringshistorikk øverst på siden

2 Personvern­innstillinger

Spre_d åpner respektive sosiale mediers delings­panel. I delings­panelet må brukeren logge seg på det sosiale mediet, om han/hun ikke allerede er på­logget. Deretter overtar person­vern­inn­stil­linger satt av respektive sosiale medier og deres brukere.

3 Innsikt

Spre_d er anonymt å bruke.

  • Det måles hvilke dele­knapper som klikkes og antall klikk.
  • Det måles antall klikk på epost­delinger.
  • Det måles antall klikk på «Del lenke».

Det måles ikke hvem som deler, eller om websiden faktisk ble delt.

4 Sporing

Det brukes ikke sporing i for­bindelse med Spre_d. Hvis du ønsker å unngå sporing, så vær opp­merk­som på at Facebook (og mest sansynlig Google) sporer bevegelser mellom web­sider som har Facebook Liker-funksjon eller Google Analytics instal­lert, uavhengig om du er logget på deres tjenester.

5 Før du deler

Kontroller person­vern­inn­stil­lingene i det sosiale mediet du vil bruke. Begrens spredningen til det omfanget du synes er komfortabelt.

6 Eget ansvar

Spre_d kan ikke påvirke person­vern­inn­stil­linger på eksterne websider (sosiale medier), og den som deler er selv ansvarlig for valg av målgruppe/omfang av spredning.

‹ Tilbake til tjenester